Zakelijke Lening Aanvragen

Let op! Geld lenen kost geld

Een zakelijke lening afsluiten is een ander proces dan wanneer je een lening voor persoonlijke bestedingen nodig hebt. Er gelden andere voorwaarden en je moet met andere zaken rekening houden. Het is namelijk verstandig om zakelijke en persoonlijke leningen van elkaar te scheiden. Als je dit niet doet dan loop je het risico ongewild in de problemen te komen als er bij voorbeeld ofwel persoonlijk ofwel zakelijk financiële problemen ontstaan. Voordat je een zakelijke lening afsluit is het verstandig een goede vergelijking te maken van alle mogelijkheden. Het kan anders zomaar gebeuren dat je te veel rente betaalt voor je lening.

Top 5 Aanbieders Zakelijke Leningen

Funding Circle biedt zakelijke kredieten aan tot 250.000 euro. De looptijd is 6 tot 50 maanden en je onderneming dient minimaal 24 maand te bestaan. Je onderneming dient daarnaast minimaal 50.000 euro omzet te draaien in één jaar. Bij een aanvraag wordt er binnen 48 uur besloten of je in aanmerking komt voor een lening. Je krijgt geen boete bij vervroegd aflossen en de rente bij Funding Circle bedraagt zo’n 3,8%.

logo-funding-circle

Bij B2Business Lening is het mogelijk om zakelijk geld te lenen. Het minimale leenbedrag is 2.000 euro en het maximale leenbedrag is 100.000 euro. Na goedkeuring ontvang je het gewenst leenbedrag binnen 24 uur. Bij B2Business Lening kom je in aanmerking voor een lening als je gemiddelde jaaromzet meer dan 75.000 euro bedraagt, je onderneming meer dan 18 maanden actief is en je bedrijf gevestigd is in Nederland. De rente bedraagt gemiddeld 3%.

b2businesslening-logo

Bij KredietVooruit is het mogelijk om 3.000 tot 250.000 euro te lenen. Voorwaarde van KredietVooruit is dat de onderneming minimaal 12 maanden bestaat. Binnen 24 uur na de aanvraag weet je of je in aanmerking komt voor een lening van KredietVooruit. Een lening bij KredietVooruit kent een relatief korte looptijd (3 of 6 maanden). Terugbetaling kan lopen via je eigen pinautomaat.

logo-kredietvooruit

Bij New10 is het mogelijk om 20.000 tot 250.000 euro te lenen. Voorwaarde van New10 is dat de onderneming beschikt over jaarcijfers van minimaal 2 jaar. Daarbij moet het afgelopen jaar een omzet zijn gegenereerd van 100.000 euro. Binnen 15 minuten weet je of je in aanmerking komt voor een lening bij New10.

logo new10

Factoring vergelijken

Factoring geeft bedrijven direct financiële ruimte. In de onderstaande opsomming vind je de betrouwbare aanbieders van factoring.

Bij InvoiceFinance leen je geld op een unieke manier. Door je lopende facturen te financieren kun je de komende tijd over voldoende geld beschikken. Bij InvoiceFinance leen je geld door je facturen te ‘verkopen’ tegen een percentage van het factuurbedrag. Het bedrijf geeft je vooraf een duidelijk inzicht in de kosten die verbonden zitten aan het financieren van je facturen. Maak een gratis account aan op de website! Let op: minimale omzet € 60.000 per jaar.

logo invoice finance

Veelgestelde vragen over zakelijk geld lenen

1. Hoe hoog is de rente van een zakelijke lening?

De rente voor het afsluiten van een lening is momenteel erg laag. Dit komt omdat het algemene rentepercentage dat nationale banken hanteren historisch laag is. Dit is dus een gunstige ontwikkeling als je zakelijk geld lenen overweegt. De maatregel om de rente te laten dalen is juist ingesteld om de economie te stimuleren. Bedrijven kunnen op deze manier tegen gunstige condities zakelijk lenen en zo investeren in hun bedrijf. Dit is goed voor de economie en daardoor ook voor de werkgelegenheid. Je kunt op Lenary.nl eenvoudig verschillende zakelijke leningen met elkaar vergelijken zodat je de voor jou meest gunstige deal snel kunt selecteren.

2. Kan ik invloed uitoefenen op het rente percentage?

Je kunt soms wel invloed uitoefenen op het rente percentage dat je voor je zakelijke lening moet betalen. Dat kan bij voorbeeld als je de kredietverstrekker kent en er meer producten hebt afgenomen. Dan zullen ze je graag als klant voor een bedrijfslening binnen willen halen. Dit kan een gunstige invloed hebben op het percentage dat je aan rente moet betalen voor deze lening. Maar aangezien de rente voor alle soorten leningen historisch laag staat valt hier op dit moment niet heel veel winst mee te behalen. Het gaat dan hooguit om 1 of 2 procentpunten. Je kunt wellicht onderhandelen over andere gunstige voorwaarden zoals een langere looptijd zodat de maandlasten voor de aflossing lager zijn.

3. Waar moet ik nog meer op letten bij een zakelijke financiering?

Een zakelijke financiering is iets anders dan een persoonlijke lening. Als je zelfstandige bent dan is het vaak lastiger om geld te lenen. Je hebt immers geen vast inkomen omdat je niet in loondienst bent. Dit betekent dat de kredietverstrekker een groter risico loopt voor het tijdig en volledig aflossen van de lening. Zeker een startende ondernemer die nog niet kan bouwen op goede bedrijfsresultaten loopt vaak tegen een afwijzing voor een lening aan. Hiervoor moet meestal een ondernemersplan worden overlegd waarin je precies uitlegt wat voor bedrijf je hebt of wilt gaan starten. Daarnaast moet je aangeven hoeveel geld je wilt lenen en waar je dit voor wilt besteden. De kredietverlener kan vervolgens een afweging maken of hij deze financiering wel of niet aandurft. Natuurlijk kun je het tegelijkertijd bij meerdere banken of andere kredietverstrekkers proberen. Zo verlies je minder tijd wanneer je een afwijzing krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je plannen duidelijk zijn en dat je bedrijf geloofwaardig is. De beste manier om een lening te krijgen is als iemand die voldoende kredietwaardig is garant voor je wil staan. Als je dit kunt regelen dan zal het regelen van een zakelijk krediet tegen gunstige voorwaarden vaak een stuk gemakkelijker verlopen.

4. Waar kan ik een zakelijk krediet aanvragen?

Je kunt een zakelijk krediet aanvragen bij vrijwel alle kredietverstrekkers. Alle grote banken die in Nederland actief zijn verstrekken in principe leningen voor zakelijke doeleinden. Zij hanteren hierbij wel allemaal hun eigen voorwaarden. Dus vergelijken via Lenary.nl blijft een goede manier om de lening te vinden met de meest gunstige condities. Let hierbij niet alleen op het rentepercentage maar ook op andere voorwaarden waar je als bedrijf aan moet voldoen om voor de lening in aanmerking te komen. Bekijk van tevoren goed of het financieel verantwoord is om de lening aan te gaan. Wanneer je de maandelijkse aflossingsverplichting niet kunt nakomen dan is een lening afsluiten zeer onverstandig omdat je dan met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in grote financiële moeilijkheden komt.

5. Kan ik een zakelijk krediet aanvragen zonder jaarcijfers?

In de meeste gevallen moet je als zelfstandig ondernemer de jaarcijfers van je bedrijf overleggen om een lening aan te vragen. Een kredietverstrekker wil immers de zekerheid dat je een verstrekte lening ook weer kunt terugbetalen. Hiervoor worden de jaarcijfers van je onderneming beoordeeld. Er zijn wel mogelijkheden voor het afsluiten van een zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Maar hiervoor worden vaak ongunstige voorwaarden gehanteerd zoals een hogere rente. Dit soort leningen worden doorgaans aangegaan door bedrijven of ondernemers die eigenlijk onvoldoende financiële middelen hebben om de lening te kunnen aflossen. Het gevolg is in veel gevallen een torenhoge schuld die alleen maar oploopt en die je uiteindelijk wellicht helemaal niet meer kunt aflossen. Het wordt niet aangeraden om een krediet aan te gaan waarvan je redelijkerwijs kunt weten dat de aflossing een probleem gaat worden. Via de website van de Kamer van Koophandel (KVK) is het mogelijk om je jaarcijfers op te vragen.

6. Kan ik zakelijk geld lenen zonder BKR registratie

Ga je zakelijk geld lenen dan krijg je niet te maken met het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit bureau registreert namelijk geen zakelijke leningen en andere financiële producten. Dit kan een voordeel zijn. Als je privé al de nodige financiële verplichtingen hebt dan kan het immers gebeuren dat een nieuwe lening wordt geweigerd. Wanneer je zakelijk een lening aanvraagt wordt er geen toets gedaan. Dit heeft voor jou het voordeel dat je makkelijker geld kunt lenen. Voor de lening verstrekker is het risico groter omdat er minder goed inzicht is in de financiële positie van de aanvrager. Het risico bestaat dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen als er bij voorbeeld ook nog privé schulden zijn. Dit is dus wel iets wat je goed voor jezelf moet afwegen.

zakelijk-krediet-aanvragen

Snel en gemakkelijk een zakelijke lening regelen

Je kunt nu eenvoudig en snel een zakelijke lening afsluiten door de mogelijkheden te vergelijken via Lenary.nl. Je kunt vervolgens direct naar de door jou uitgekozen kredietverstrekker gaan om daar een zakelijke lening aan te vragen. Dit kan in veel gevallen volledig online. Je aanvraag voor een bedrijfskrediet wordt vervolgens beoordeeld door een deskundige. In veel gevallen krijg je al binnen enkele dagen uitsluitsel of de lening wel of niet wordt toegekend en tegen welke voorwaarden. De voorwaarden zijn in de meeste gevallen afhankelijk van de ingeschatte kredietwaardigheid van je bedrijf. Wanneer je een onderneming hebt die al enkele jaren goed draait dan zullen deze voorwaarden vaak gunstiger zijn dan wanneer je een startende ondernemer bent of wanneer je bedrijf minder kredietwaardig is.

Risico's Zakelijke Lening

Een zakelijke lening heeft doorgaans geen invloed op je privé eigendommen. Maar als je zakelijke schulden hebt die je niet meer kunt aflossen dan zullen kredietverstrekkers uiteindelijk beslag leggen op overige bezittingen. Dan kan het dus gebeuren dat je bedrijf failliet wordt verklaard. Maar je loopt ook het risico dat er beslag wordt gelegd op je huis en dat je dat dus moet verkopen. Dit geldt ook voor andere roerende en onroerende zaken. Ben je gehuwd of heb je een geregistreerd partnerschap dan kun je er wel voor kiezen om bij voorbeeld het huis of de auto op naam van je partner te zetten. Dit blijft dan bij een eventueel zakelijk faillissement buiten beschouwing. Maar los hiervan blijft het verstandig om de financiële risico’s altijd goed af te wegen en alleen een bedrijfskrediet aan te vragen als je zeker weet dat je de schuld kunt aflossen zonder in financiële moeilijkheden te komen.

Zakelijk Geld Lenen zonder Jaarcijfers is mogelijk

Zoals we hierboven al hebben beantwoord, kan men ook zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers te overleggen met de financiële instelling. Let er echter wel op dat je een goed plan moet hebben, alvorens je in aanmerking wilt komen voor een bedrijfslening. Bovenaan de pagina kun je de aanbieders vergelijken waarbij je geen jaarcijfers hoeft te overleggen.

Zakelijke lening aanvragen
4.5 (90%) 6 votes
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!