Hoe kan ik verstandig geld lenen?

Let op! Geld lenen kost geld

Bij Lenary willen we de beste en eerlijkste lening voor jou. Daarom informeren wij je over de goedkoopste leningen zonder kleine lettertjes. Ook verstrekken wij informatie om je te helpen om eventuele aflossingsboetes te vermijden. Alleen geld lenen wat je wilt lenen, zonder extra kosten.

verstandig-lenen

Ook is het belangrijk, voordat je een lening afsluit, om zeker te weten dat je het kunt terugbetalen. Wanneer jij al beschikt over een BKR registratie, is het van belang om extra goed te analyseren hoe jij de lening gaat aflossen. Niet alleen de lening, maar ook de rente moet worden betaalt. Ook hiervoor waarschuwen wij jou. Wees er ook van bewust dat eventuele betalingsachterstanden kunnen worden beboet.

Een lening passend bij jouw toekomstplannen en financiële situatie

Het is belangrijk om een lening af te sluiten die het beste bij jou past. Zo maken wij onderscheid tussen een persoonlijke lening en een lening op basis van doorlopend krediet. Factoren waarbij je rekening moet houden om te kiezen voor een bepaalde lening:

– Je toekomstplannen
– Beschikbaarheid van het geld
– Huidige financiële situatie
– Toekomstige financiële situatie

Wil je bijvoorbeeld een auto kopen, dan is dit een geplande toekomstige uitgave. Bij dit soort toekomstplannen is de persoonlijke lening het meest geschikt, zodat je van tevoren meteen over het gewenste bedrag beschikt. Wil je echter over meer financiële ruimte en over een meer flexibel uitgavepatroon beschikken? Dan is een doorlopend krediet mogelijk een verstandige oplossing. De looptijd van de lening, met daarbij het bijbehorende rentepercentage, kun je het beste kiezen door rekening te houden met je huidige- en toekomstige financiële situatie. Verwacht jij veel af te kunnen lossen, dan is het voordelig om een relatief kortlopende lening af te sluiten. Kun je dit echter niet, dan is een langlopende lening uiteindelijk voordeliger, doordat eventuele boetes worden vermeden.

Betrouwbaarheid van de kredietverstrekkers

Om altijd onder goede voorwaarden te lenen, werkt Lenary samen met enkel erkende en betrouwbare kredietverstrekkers. Op onze site vind je de kredietverstrekkers. De kredietverstrekkers waarnaar wij jou doorverwijzen staan altijd onder toezicht van het AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit garandeert de transparantie en eerlijkheid van jouw lening. Als jij gedurende de lening niet tevreden bent met de financiële onderneming, kun je een klacht indienen bij het AFM.

Hoe realiseer je de laagste totale kosten?

Wanneer je de mogelijkheid hebt om sneller je lening af te lossen, door bijvoorbeeld extra te betalen in sommige maanden, kan dit de totale kosten verlagen. Bij een persoonlijke lening is dit vaak niet kosteloos, echter is dit bij een doorlopend krediet wel mogelijk. Daarom is het verstandig als je vroegtijdig wilt aflossen om je persoonlijke lening over te zetten naar een doorlopend krediet. Het is verstandig om te checken bij welke kredietverstrekkers dit kosteloos kan, zodat je daadwerkelijk goedkoper uit bent.

Samenvoegen van kleine leningen door kleine leningen over te sluiten

Vaak is de rente op kleine leningen relatief hoog vergeleken met grotere leningen. Daarom is het voordeliger om deze kleine leningen samen te voegen tot één lening. Diverse soorten leningen kunnen worden samengevoegd tot één lening, zoals: roodstand bij de bank, doorlopend krediet, persoonlijke lening en dergelijke leningen. Graag helpen wij jou bij Lenary om op deze wijze kosten te besparen. Via ons kun je snel, eenvoudig en betrouwbaar jouw kleine leningen omzetten naar één grotere lening.

Beoordeel ons
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!