Let op! Geld lenen kost geld
student-mogelijkheden-lenen
01
nov

Studentenlening – Wat zijn de mogelijkheden?

Vanaf 2014 is het niet meer mogelijk om een StudentenKrediet af te sluiten. Er zijn echter andere mogelijkheden om als student zijnde geld te lenen. Met behulp van een studentenlimiet bijvoorbeeld, is het mogelijk om tot 1.500 euro in het rood te staan. Hiermee kun je onverwachte kosten toch terugbetalen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden om een lening aan te vragen als student zijnde.

Optie 1: rood staan bij de bank

Studenten hebben diverse voordelen ten opzichte van ‘gewone’ consumenten. Voor het rood staan bij een bank betaal je als student een extra lage rente.

Allereerst moet je een student zijn. WO-studenten krijgen over het algemeen een hogere studentenlimiet. Het limiet van WO-studenten ligt in veel gevallen op zo’n 1500 euro. Bij de Rabobank kunnen studenten niet meer dan 1.000 euro lenen, ongeacht opleidingsniveau. MBO-studenten krijgen in veel gevallen niet meer dan 500 euro, terwijl HBO-studenten genoegen moeten nemen met 1.000 euro. Voor een studentenlimiet dien je minstens 18 jaar oud te zijn. Studenten boven de 30 jaar komen in veel gevallen niet in aanmerking voor een studentenlening. Bij de ABN-Amro mogen studenten maximaal zes jaar in het rood staan tegen een speciaal studententarief. Na deze periode wordt het limiet omgezet naar een ander limiet. De kosten van het rood staan hangen af van hoelang en hoeveel je in het rood staat. Stel je staat 500 euro in het rood, met een jaarlijkse kosten percentage van 8,2%, dan moet je na drie maanden 510 euro terugbetalen.

Optie 2: Creditcard aanvragen

Studenten hebben ook de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen. Met een creditcard kunnen studenten geld uitgeven, wat de volgende maand wordt geïncasseerd door de financiële instelling. In principe leen je geld van de bank. Je moet je echter wel realiseren dat je het bedrag binnen één maand tijd moet terugbetalen.

Optie 3: Geld lenen bij DUO

Veel studenten komen in aanmerking voor de basisbeurs. Een student kan echter ook een aanvullende lening aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). In het jaar 2017 betaal je geen rente over het geleende geld, maar dit kan per jaar verschillen. Zodra je klaar bent met je studie dien je de totale lening in termijnen terug te betalen. Op de website van DUO lees je meer over de lening

Optie 4: Een minilening afsluiten

Het is ook mogelijk om geld te lening met behulp van een zogenaamde flitslening. Een flitslening is een lening met een leenbedrag onder de 1500 euro. Je moet je echter wel afvragen of een lening bij een flitslening aanbieder als student zijnde wel verstandig is. Deze kleine kredieten brengen enorme hoge kosten met zich mee en toetsen consumenten niet bij de stichting Bureau Krediet Registratie (BKR).

Indien je een ‘normaal’ inkomen hebt kom je mogelijk in aanmerking voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Daarbij krijg je de mogelijkheid om tot 75.000 euro te lenen. Via deze website vergelijk je eenvoudig en snel leningen gerangschikt op basis van de laagste rente en de beste voorwaarden.

 

 

 

De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!