Lening Oversluiten

Let op! Geld lenen kost geld

Als consument zijnde heb je in de afgelopen jaren te maken gehad met verschillende leenrentes. Het oversluiten van te dure leningen is mogelijk. In dit artikel weergeven we de aanbieders voor het oversluiten van je lening.

Lening oversluiten bij Findio

lening-oversluiten-bij-findio

Findio is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance en is in Nederland marktleider op het gebied van consumentenkrediet. Findio is een grote en zeer betrouwbare dienstverlener en onderdeel van één van de grootste Financiële instellingen ter wereld. Als consument heb je bij Findio recht op een kosteloos adviesgesprek met een financieel adviseur als jij je lening wilt oversluiten. Met deze financieel adviseur kijk je stapsgewijs of het verstandig is om je lening over te sluiten. We willen je er op wijzen dat het erg waardevol kan zijn om een kostenloos adviesgesprek aan te vragen.

Voorwaarden:
* Je hebt geen A-registratie bij stichting BKR
* Je hebt geen schuldregeling
* Je hebt geen achterstallige betalingen

Welke leningen kan ik oversluiten?

In theorie is het mogelijk om iedere leenvorm over te sluiten. Het is echter wél verstandig om eerst te kijken of het oversluiten van een lening wel verstandig is, of niet.


sluit-je-lening-over

Bij het oversluiten van een persoonlijke lening zal je hier een boete voor moeten betalen. Een doorlopend krediet oversluiten daarentegen is in alle gevallen kosteloos. Dit geldt óók voor het een creditcard én rood staan bij de bank.

De boete voor het oversluiten van een persoonlijke lening is afhankelijk van hetgeen in de overeenkomst vermeld staat. De boete voor het oversluiten van een persoonlijke lening ligt echter relatief laag en kan snel worden terugverdiend. Zo is de boete voor het oversluiten van een persoonlijke lening maximaal één procent van het af te lossen bedrag. Stel dat je 5.000 euro dient af te lossen, dan betaal je maximaal 50 euro voor de boete. Deze 50 euro is vaak snel terugverdiend, omdat je bij het oversluiten van een lening hoogstwaarschijnlijk voor een lagere rente kiest. We adviseren je daarom om eerst te berekenen wat het oversluiten van een lening jou gaat kosten en wat de maandelijkse kostenvermindering zal zijn.

 

Verschillende leningen oversluiten naar één lening

Indien je meerdere leningen hebt bij verschillende banken of andere financiële instellingen, dan kan het verstandig zijn (én mogelijk ook voordeliger) om deze leningen over te sluiten naar één lening. Zo heb ja al gauw helder wat voor maandelijkse kosten deze leningen met zich mee brengen en kom je er achter wat je daadwerkelijk leent. Daarnaast gelden er hogere rentes op kleinere leningen.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Bij het oversluiten van een lening krijg je te maken met dezelfde procedure als het lenen van geld. Zo zal de kredietverstrekker beoordelen of je de lening wel kunt aflossen op basis van inkomsten en lasten. Daarnaast dien je een geldig identiteitsbewijs te hebben, woon én werk je in Nederland, beschik je over de Nederlandse nationaliteit met een Nederlandse rekeningnummer, ben je 18 jaar of ouder (niet ouder dan 74) en heb je maximaal 100.000 euro aan consumptieve krediet faciliteiten openstaan (toetsing bij Bureau Krediet Registratie).

Lening oversluiten
3.8 (76%) 5 votes
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!