Motor Financieren

Let op! Geld lenen kost geld

Voor veel mensen staat het rijden op een motor voor vrijheid. Een heerlijk ontspannen dagje op de motor toeren en de mooiste routes berijden, dat is waar motorliefhebbers vaak van houden. Het is echter goed mogelijk dat je op het moment niet over voldoende liquide middelen beschikt. Mogelijk kan een lening uitkomst bieden om je dromen waar te maken.

Kiezen van een leenvorm

Lenary vergelijkt tal van aanbieders op het gebied van motorleningen. Zo kun je er voor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten of toch een persoonlijke lening. In de meeste gevallen gaat men, bij het financieren van een motor, voor een persoonlijke lening. Dat heeft te maken met het feit dat je weet wat het exacte aankoopbedrag is van de motor.

Motor op afbetaling?

Daarnaast is het bij een aantal aanbieders ook mogelijk om de motor te kopen op afbetaling. Zo hoef je niet direct in één keer het aankoopbedrag te betalen, maar wordt de betaling verspreid betaald over een bepaald termijn (bijv. 48 maanden). De rente van een motor af afbetaling ligt vaak hoger dan bij het afsluiten van een persoonlijke lening. Een motor op afbetaling is mogelijk niet verstandig. We proberen je attenderen dat een persoonlijke lening vaak aantrekkelijker is dan het financieren van een motor op afbetaling.

motor-op-afbetaling

Hoeveel geld moet ik lenen voor een motor?

De hoogte van de lening hangt uiteraard af van de aankoopwaarde van de motor. Zo dien je rekening te houden met verschillende factoren. In het onderstaande voorbeeld proberen we uit te leggen hoe je de hoogte van de lening kunt bepalen.

Aankoopwaarde: €12.000,-

Kleding en accessoires: €500,-

– Inruilwaarde oude motor: €1.000,-

– Eigen inleg: €1.500,-

Daadwerkelijk leenbedrag: €10.000,-

Motor Financieren
5 (100%) 1 vote
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!