Chalet financieren

Let op! Geld lenen kost geld

De aankoop van een chalet (óók wel stacaravan genoemd) vereist een forse investering. In veel gevallen gaat het om een financiering van vele duizenden euro’s. Wil je toch een chalet financieren? Wij bekijken de mogelijkheden voor je.

Hypotheek voor Chalet niet mogelijk

Een hypotheek afsluiten voor de aankoop van een houten chalet is tegenwoordig niet meer mogelijk (niet op eigen grond). Zo is het alleen mogelijk om een consumptief krediet te krijgen van een leenverstrekker.

lenen-chalet-of-hypotheekHet is echter wel mogelijk om hypotheek te krijgen voor een stenen of betonnen chalet. In eerste instantie zal de bank kijken of je wel een extra hypotheek kunt betalen. Daarnaast dient de chalet te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De executiewaarde van de woning is minimaal één ton.
  • Maximale looptijd van de hypotheek mag niet hoger dan zijn 25 jaar.
  • De chalet dient te zijn voorzien van een eigen badkamer, toilet, cv en keuken.
  • De chalet is aangesloten op gas,- water en elektriciteitsleidingen.
  • De woning mag niet permanent bewoond zijn.

Een persoonlijke lening voor je chalet

De meest voor de hand liggende optie voor het financieren van een chalet is het afsluiten van een persoonlijke lening. Op basis van je inkomen en woonlasten zal de kredietverstrekker kijken hoeveel geld je kunt lenen voor je chalet. Zo is het bij een aantal aanbieders mogelijk om een financiering te krijgen tot wel 150.000 euro. De waarde van een chalet ligt in de meeste gevallen op ongeveer 5000 tot 15000 euro.

Bron

https://www.geld.nl/hypotheek/service/hypotheek-recreatiewoning

Chalet financieren
5 (100%) 1 vote
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!