Geld Lenen Voor Auto

Let op! Geld lenen kost geld

Voor veel mensen is de auto onmisbaar. Voor het woon-werkverkeer, om de kinderen naar school te brengen of voor de boodschappen. Als je een andere auto wilt kopen, bij voorbeeld omdat je huidige auto niet meer door de APK komt of omdat je een zuiniger auto wilt aanschaffen, dan zijn er verschillende manieren om deze aankoop te financieren. De simpelste is natuurlijk het inzetten van je spargeld. Maar als je dat niet hebt en toch een andere auto wilt kopen dan is een autolening de meest voor de hand liggende oplossing. Er zijn verschillende manieren om je autofinanciering te regelen. Dit kan onder andere via een bank of via financiering die wordt aangeboden door de garage waar je de auto koopt. Als je van een particulier een tweedehands auto koopt ben je aangewezen op een bank of andere leningverstrekker.

Waar vind ik een goedkope autolening?

Als je geld wilt lenen om een auto te kopen is het natuurlijk verstandig om op zoek te gaan naar de goedkoopste autolening. Deze kun je vinden via de website van Lenary. Op Lenary.nl geven we je tips om zo goedkoop mogelijk een lening af te sluiten voor de financiering van je auto. Dit kan om een nieuwe auto gaan maar ook om een gebruikte auto die je bij een garage, leasemaatschappij of van een particulier koopt. Het is verstandig om alle opties goed met elkaar te vergelijken en tegen elkaar af te wegen. Vervolgens kun je bekijken wat voor jou de beste oplossing is.

auto-financiering

Hoe kan ik mijn auto financieren?

Geld lenen voor een auto kan bij een bank op verschillende manieren. De meest voor de hand liggende vorm is de persoonlijke lening. De bank verstrekt je dan het benodigde bedrag voor de aankoop van de auto en je betaalt dit bedrag met rente terug in vooraf vastgestelde termijnen. Je weet vooraf waar je aan toe bent. Je weet hoeveel je per maand moet aflossen, wat het rentepercentage is en hoe lang je bezig bent met het terugbetalen van deze lening. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken. Stel de nieuwe auto kost 4000 euro en je hebt zelf 1500 euro gespaard. Dan kun je volstaan met een persoonlijke lening bij de bank van 2500 euro. Natuurlijk kun je ook de volle 4000 euro lenen en die 1500 euro aan wat anders uitgeven of op je spaarrekening laten staan. Maar bedenk dat je voor een lening een flinke rente betaalt. Op een spaarrekening ontvang je nauwelijks nog rente. Dus je kunt er in de meeste gevallen beter voor kiezen om spaargeld voor de auto in te zetten. Op veel websites van banken en andere geldverstrekkers kun je zelf berekenen hoeveel geld je kunt lenen op basis van je maandinkomen.

Een doorlopend krediet inzetten

Een doorlopend krediet kun je aanwenden voor de aankoop van een auto. Een lening voor een auto is in sommige gevallen duurder dan het aanspreken van een doorlopend krediet. Dit hangt natuurlijk vooral af van het rentepercentage dat je verschuldigd bent. Een doorlopend krediet heeft als voordeel dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. Stel dat je een doorlopend krediet hebt van 5000 euro, waarvan je 3000 euro opneemt om een auto te kopen, dan betaal je alleen rente over deze 3000 euro of over het nog openstaande bedrag nadat je het opgenomen saldo weer deels hebt afgelost.

Wat zijn de voordelen van private lease?

Steeds meer mensen kiezen voor private lease. Dit houdt in dat je een auto niet koopt, maar “huurt” van de leasemaatschappij. Je betaalt een vast bedrag per maand waarin vrijwel alle kosten met uitzondering van de brandstof zijn inbegrepen. Het voordeel is dat je vooraf weet wat je auto per maand kost. De verzekering, wegenbelasting, reparaties en onderhoud zijn bij deze prijs inbegrepen. Als je met de auto naar de garage moet wordt de rekening naar de leasemaatschappij gestuurd. Het contract loopt voor een vooraf afgesproken aantal maanden. In deze periode wordt het leasebedrag niet aangepast. Het voordeel is dat je een nieuwe auto ter beschikking krijgt.

De risico’s bij private lease

Het nadeel van private lease kan zijn dat je door gewijzigde omstandigheden niet meer aan de financiële verplichtingen kunt voldoen. Dit kan bij voorbeeld het geval zijn wanneer je je baan verliest of andere financiële tegenslag hebt. Een leasecontract tussentijds opzeggen is financieel vaak erg onaantrekkelijk. In het ergste geval moet je het maandbedrag blijven voldoen tot aan het einde van de looptijd van je contract. Leasecontracten worden overigens ook aangemeld bij het BKR als langlopende financiële verplichting. Een private lease contract kan dus tot gevolg hebben dat je minder geld kunt lenen voor bij voorbeeld de aankoop van een huis of als je voor een ander doel een doorlopend krediet of persoonlijke lening wilt afsluiten.

Geld Lenen Voor Auto
5 (100%) 1 vote
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!