Let op! Geld lenen kost geld
03
jul

Geld lenen zonder vast contract

Op het moment zijn er in Nederland zo’n 1,7 miljoen mensen werkloos. Voor deze mensen is het lastig om een lening aan te vragen bij een financiële instelling. Er zijn echter wel een aantal mogelijkheden om toch geld te lenen zonder een baan of tijdelijk inkomen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden om geld te lenen met een tijdelijk contract, zonder vaste baan én zonder een vast inkomen.

Lenen met een tijdelijk contract

Een lening afsluiten met een tijdelijk contract is in veel gevallen wel mogelijk. Je werkgever kan een zogenaamde intentieverklaring afgeven. Een intentieverklaring is eigenlijk een verklaring van de werkgever waarin hij het voornemen heeft om jou als werknemer een vast contract aan te bieden. Daar moet wel bij gezegd worden dat de werknemer op hetzelfde niveau blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden op minimaal hetzelfde niveau blijven. Zodra je een intentieverklaring hebt gekregen van je werkgever zal de kredietverstrekker eerder een lening verstrekker.

contract-lenen-zonder-baan

Daarnaast kom je tegenwoordig ook in aanmerking voor een lening zonder vast contract met een halfjaarcontract. Daarbij wordt 70% van het inkomen meegenomen bij de beoordeling van een aanvraag. Dit geldt overigens ook voor mensen met een contract bij een uitzendbureau. Bij aanvragers die 30 jaar of ouder zijn en beschikken over een koopwoning, wordt in veel gevallen het volledige inkomen meegerekend bij de beoordeling van de aanvraag.

Lenen zonder een vast inkomen of baan

Een lening aanvragen zonder een vast inkomen of een baan is vaak moeilijk. De eis van een kredietverstrekker is dat de lening-afnemer beschikt over een vast inkomen.

1. Sociale Bank

Het is soms wel mogelijk om geld te lenen zonder een inkomen. In een aantal gevallen kun je namelijk terecht bij de gemeentelijke kredietbank. Deze sociale bank kijkt naar de persoonlijke situatie en beoordeeld of je in aanmerking komt voor een sociale lening. De gemeentelijke kredietbank zorgt ervoor dat je als persoon van je financiële problemen afkomt. Deze kan ervoor kiezen om een sociale lening uit te geven om je te helpen met je persoonlijke situatie.

2. Particuliere lening aanvragen

Een andere oplossing voor het lenen van geld, zonder dat je over een inkomen beschikt, is om geld te lenen bij een vriend of familielid. Het is echter wel verstandig om van te voren duidelijke afspraken te maken over de lening. Er zit namelijk een risico aan vast. Indien er problemen ontstaan bij de aflossing van de lening kan het de familieverhoudingen verstoren. Mogelijk is het verstandig om de lening te deponeren bij de notaris.

3. Kleine bedragen lenen

Indien je niet in aanmerking kunt komen voor een sociale lening en ook niet voor een particuliere lening, dan is het altijd nog mogelijk om een klein bedrag te lenen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om rood te staan bij de bank, een creditcard af te sluiten of een minilening aan te vragen. Een minilening aanvragen is in veel gevallen mogelijk niet verstandig in verband met de hoge kosten die deze vorm van lenen met zich zal meebrengen.

4. Geld lenen als ondernemer

De aanvraagprocedure voor een lening als ondernemer is vrij ingewikkeld. Zo is het een vereiste dat het bedrijf van de kredietnemer minimaal een jaar bestaat en dat er minstens 75.000 euro omzet per jaar wordt behaald. Op de pagina zakelijke kredieten lees je meer over de procedure voor het lenen van geld als ondernemer.

ondernemer-lenen-zonder-vast-inkomen

Let op: zonder een inkomen is het niet mogelijk om geld te lenen bij een aanbieder op onze website. Indien je een halfjaarcontract hebt is het misschien wel mogelijk om geld te lenen. Op deze pagina vergelijk je alle aanbieders van leningen. Mocht je een ondernemer zijn zonder vast inkomen, dan kun je in veel gevallen in aanmerking komen voor een zakelijke lening.

De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!