Geld lenen zonder BKR Toetsing?

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk voor bedragen tot 1500 euro. We hebben daarom alle aanbieders van leningen zonder BKR voor je op een rijtje gezet.

Ondernemers hebben ook de mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR. Bij een aantal aanbieders van zakelijke kredieten wordt er geen toetsing gedaan op je privé-situatie. Let wel op; zakelijk geld lenen is alleen mogelijk als je een geregistreerde onderneming hebt.

Het kan soms gebeuren dat je een aankoop moet doen waar je op dat moment niet voldoende geld voor beschikbaar hebt. Soms kunnen dingen tegenzitten. Mensen verliezen hun baan, of vallen door verandering van baan ineens ver terug in inkomen. Wanneer je dan onvoldoende spaargeld achter de hand hebt om financiële tegenvallers op te vangen dan is het soms nodig om een lening af te sluiten.Geld lenen is op zich geen probleem, maar onthoud wel altijd de slogan “Geld lenen kost geld”. Ook met de lagere rentes van tegenwoordig betaal je vaak extra voor een geleend bedrag. Dit is zeker iets om rekening mee te houden wanneer je een lening aangaat. En de aflossingstermijn van soms 48 maanden of meer klinkt alsof die wel meevalt. Maar besef goed dat je er dus in sommige gevallen meerdere jaren aan vast zit.

Online aanbieders van snelle leningen

Wanneer je er op gaat zoeken vind je ze snel genoeg: Aanbieders waar je binnen tien minuten een lening kunt afsluiten, zonder BKR toetsing. Met name dat laatste wordt met grote hoofdletters kenbaar gemaakt en wordt als een groot voordeel aangeprezen. Even wat gegevens invullen, formulier verzenden en in veel gevallen heb je het geld binnen 1 of 2 werkdagen op je rekening staan. Niemand vraagt waar je het aan uit wilt geven, niemand controleert of je wel in staat bent om je lening op tijd af te lossen. En die BKR toets blijft dus achterwege. Dus als je al meerdere financiële verplichtingen hebt wordt er niet gecheckt of je deze nieuwe lening er wel bij kunt hebben zonder in grote financiële problemen te komen. En dat is een groot gevaar. Want als je wasmachine stuk gaat en er moet een nieuwe komen dan is de verleiding groot om zo’n snelle en gemakkelijke lening af te sluiten. Nu is een lening van een paar honderd euro wellicht nog te overzien. Maar stel dat het om een grotere uitgave gaat, een andere auto bijvoorbeeld. Duizenden euro’s lenen tegen een torenhoge rente is al niet aan te raden. Maar zeker niet als je al meerdere financiële verplichtingen hebt.De AFM waarschuwt

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt nadrukkelijk voor de risico’s van het aangaan van onverantwoorde financiële verplichtingen. Bij organisaties zoals Saldodipje en Ferratum kun je online direct een lening afsluiten.

logo-afm

Deze organisaties werken niet volgens de richtlijnen die de AFM voorschrijft. Zo vindt er geen BKR toetsing plaats, beide organisaties claimen dat zij zelf een systeem hebben waarmee ze de kredietwaardigheid van een klant toetsen. Maar of dit zo effectief gebeurt als door het BKR is de vraag. De aanbieders Ferratum en Saldodipje bieden zogenaamde minileningen aan. Dit zijn kortlopende leningen tegen een rentepercentage van rond de 14 %. Je leent hier ene bedrag van maximaal 1500 euro dat binnen een maximale looptijd van 62 dagen moet worden terugbetaald.

Het risico van de minilening of flitslening

Het klinkt zo aantrekkelijk: Het duurt nog anderhalve week voordat je salaris of uitkering wordt gestort maar je bankrekening staat bijna op 0. Dan regel je toch gewoon even een minilening? Een par honderd euro lenen, wat je de volgende werkdag al op je rekening hebt staan, en wat binnen een paar weken tot maximaal 2 maanden weer moet worden terugbetaald. Of dat terugbetalen lukt? Ach, dat zien we dan wel weer, als we nu maar even geld hebben zodat er boodschappen kunnen worden gedaan. Maar als er sprake is van een structureel tekort, dan los je het probleem dus niet op door zo’n peperdure lening. Want de volgende maand kom je datzelfde bedrag, of wellicht nog meer, ook weer tekort. En zo stapelen de financiële problemen zich op. Een minilening niet op tijd aflossen betekent een flinke boete. Of je garantsteller wordt voor het bedrag aangesproken. Want bij het afsluiten van een flitslening of minilening moet er altijd een “garantsteller” worden aangewezen, een familielid of vriend die toezegt de lening te zullen aflossen wanneer jij dit niet (tijdig) doet. Zo kan een dergelijke lening ook nog leiden tot flinke ruzies met mensen in je naaste omgeving. Bij een flitslening is het mogelijk om 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro, 500 euro, 600 euro, 700 euro, 800 euro, 900 euro, 1000 euro, 1100 euro, 1200 euro, 1300 euro, 1400 euro of 1500 euro te lenen.

Aanbieders van minileningen schieten als paddenstoelen uit de grond

Het internet is een prima platform voor aanbieders van minileningen. De websites waar je een dergelijke lening kunt aanvragen schieten dan ook als de spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Vooral de belofte dat er geen BKR toets wordt gedaan moet mensen over de streep trekken om een minilening aan te gaan. Maar een lening van een paar honderd euro die je binnen een maand weer terug moet betalen is een enorme financiële last. Zeker als je een uitkering ontvangt of een laag salaris. Als je geld iedere maand op gaat, kun je zelf ook wel bedenken dat er geen financiële ruimte is om een lening af te lossen va n een paar honderd euro. En zo gemakkelijk als het is om een dergelijke lening af te sluiten, zo vervelend doen de aanbieders als je te laat bent met het terugbetalen ervan. Want dan komen er forse extra kosten bovenop de toch al flink hoge rente. Er is nauwelijks controle op dit soort bedrijven die online opereren. Of ze betrouwbaar zijn is in lang niet alle gevallen duidelijk.

Grote bedragen lenen zonder BKR toets

Bij sommige aanbieders, meestal te vinden via het internet, kun je ook grotere bedragen tot wel 5000 euro lenen zonder BKR toets. De aflossing van een dergelijke lening kan een flinke financiële belasting betekenen wanneer je ook nog andere verplichtingen hebt. Dit is nu juist de reden waarom reguliere geldverstrekkers zoals banken, juist wel een BKR toets doen. Hieruit blijkt immers welke verplichtingen je hebt. Aan de hand van je inkomen wordt vervolgens bekeken of het wel of niet verantwoord is om je een lening te verstrekken. Als je ook al een leaseauto hebt, een doorlopend krediet of je hebt producten gekocht op afbetaling, dan kan het zo zijn dat het niet verantwoord is om er nog een lening bij te nemen. De bank zal je aanvraag dan afwijzen. Ga je vervolgens in zee met een lening verstrekker die geen BKR toets doet, dan kom je wellicht in grote financiële problemen.

Bereken hoeveel je per maand kunt aflossen

Voordat je een lening aangaat is het verstandig om te berekenen hoeveel je maandelijks kunt aflossen. Maak voor jezelf een overzicht van de vaste maandelijkse uitgaven. Je huur of hypotheek, gas en elektriciteit, verzekeringspremies en gemeentelijke belastingen en de premie voor de zorgverzekering moeten in ieder geval worden betaald. Doe je dat niet dan zal dit onherroepelijk leiden tot problemen zoals een huisuitzetting of het afsluiten van gas en stroom. Ook het niet betalen van de premie voor je zorgverzekering is geen goed idee, want die betekent een forse boete. Als je al deze bedragen hebt opgeteld komt daar nog een bedrag voor levensonderhoud bij. Je zult immers toch echt boodschappen moeten doen. Het bedrag dat vervolgens overblijft kun je besteden aan andere zaken zoals bij voorbeeld het aflossen van een lening. Maar als je al financiële verplichtingen hebt zoals een duur abonnement voor je smartphone of een roodstand op je betaalrekening die je moet aflossen, moet je deze bedragen natuurlijk in mindering brengen. Blijft er dan nog wat over dan kun je een lening aangaan. Het is echter de vraag of dat verstandig is als het gaat om een heel klein bedrag. Want er hoeft maar iets fout te gaan en je komt geld te kort om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen.

uitstellen-van-uitgaven

Stel uitgaven uit

Indien enigszins mogelijk is het natuurlijk het verstandigst om een uitgave uit te stellen. Een lening afsluiten omdat je op vakantie wilt is geen noodzakelijke uitgave. Je kunt wel vinden dat je een vakantie hard nodig hebt, maar als je er een onverantwoorde lening voor moet aangaan is het de vraag of je er uiteindelijk van opknapt. Als je wasmachine kapot gaat zal er een nieuwe moeten komen in de meeste gevallen. Maar je kunt je afvragen of dat ook geldt voor een tablet, een spelcomputer of een dure fotocamera. Je kunt in er in sommige gevallen dus voor kiezen om niet direct tot vervanging over te gaan.

Probeer te reserveren

Het is natuurlijk in alle gevallen beter om te sparen voor een bepaalde uitgave dan dat je er geld voor moet lenen. Probeer dus maandelijks iets opzij te zetten, ook al is het maar een klein bedrag. Ook als je per maand maar 25 euro spaart levert dit aan het einde van het jaar 300 euro op. Een klein bedrag per maand sparen gaat vaak ongemerkt. Maar als je dan een onverwachte uitgave hebt kun je dit spaarpotje daarvoor aanspreken. Ook kun je je afvragen of je je vakantietoeslag perse aan een vakantie moet uitgeven. Als je geen financiële reserve hebt is het verstandiger om niet met vakantie te gaan en dit geld opzij te zetten voor onvoorziene uitgaven. Datzelfde geldt voor een eindejaarsbonus of een andere extra uitkering van je werkgever.

Maak een goede afweging als je geld leent

Als het toch noodzakelijk is om een geldlening aan te gaan, maak dan een goede afweging wat voor jou de beste oplossing is. Leen niet meer dan nodig is voor de uitgave die je moet doen. Meer lenen is misschien aantrekkelijk, maar elke euro die je leent moet met rente worden terugbetaald. He hoger het bedrag, hoe hoger de maandlasten en hoe langer je bezig bent met de aflossing. Als je twee jaar later nog aan het aflossen bent, dan ben je die luxe vakantie waar je het geld voor hebt geleend allang weer vergeten. Als het gaat om een noodzakelijke uitgave, probeer dan geld te lenen bij een reguliere bank. Zij verstrekken doorgaans leningen tegen acceptabele rentetarieven en doen een BKR toets om te zien of het verantwoord is dat je een (extra) lening aangaat. Als je de lening nu niet krijgt, dan wellicht wel als je één van je lopende verplichtingen aflost.

Heb ik een creditcard nodig?

Een financiële verplichting waar veel mensen geen rekening mee houden is een creditcard. Als je er één hebt dan wordt het maximale bedrag dat je ermee kunt uitgeven meegeteld bij je financiële verplichtingen. Ook als je dat bedrag nooit uitgeeft en de card alleen gebruikt voor kleine uitgaven en ook als je hem zelden of nooit gebruikt. Wil je een lening afsluiten en wordt deze afgewezen vanwege je creditcard, dan kun je overwegen om je card op te zeggen. Dit scheelt al snel een financiële verplichting van 2500 euro of meer. Nadat je de lening hebt afbetaald, kun je desgewenst altijd weer een nieuwe creditcard aanvragen. Los daarvan is het verstandig om een openstaand saldo op je creditcard zo snel mogelijk af te lossen en geen gebruik te maken van gespreide betaling. Je betaalt namelijk over het openstaande bedrag minimaal 14% rente.

Andere mogelijkheden om geld te lenen

Heb je maar een klein bedrag nodig, bij voorbeeld 500 euro voor een nieuwe wasmachine, dan kun je proberen of je het geld van een familielid of vriend kunt lenen. Wanneer deze je geen rente berekent, of een lager percentage, ben je altijd goedkoper uit. Het is wel verstandig om afspraken over het terugbetalen schriftelijk vast te leggen en je hier ook aan te houden. De meeste ruzies in families of tussen vrienden gaan over geld. Geld lenen van een bekende is geen probleem als de ander het geld kan missen zonder zelf in de problemen te komen en als jij je netjes aan de aflossingsafspraken houdt. Dit is in veel gevallen de beste manier om geld te lenen als dit bij een bank niet lukt.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Geld lenen zonder BKR Toetsing
4.75 (95%) 4 votes
De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!