Let op! Geld lenen kost geld
13
aug

Geld lenen in Duitsland als Nederlander?

Nederlanders hebben vaak het gevoel dat ze goedkoop geld kunnen lenen in Duitsland. Een lening aanvragen in Duitsland is mogelijk, maar je dient te voldoen aan verschillende voorwaarden die de Duitse bank stelt. In deze blog bespreken we de mogelijkheden om geld te lenen in Duitsland als Nederlander.


Allereerst bespreken we de redenen voor het lenen van geld bij onze oosterburen. De meeste consumenten denken dat geld lenen in Duitsland goedkoper is dan in Nederland. Óók hebben Duitse banken geen toegang tot de gegevens van de stichting BKR. Wanneer je geld leent in Duitsland vindt er dus geen BKR-toetsing plaats. Daarnaast is de Europese regelgeving meer uniform geworden. Voor Nederlanders wordt het steeds makkelijker om geld te lenen in een land binnen de Europese Unie.

Hoe kom ik aanmerking voor een lening in Duitsland?

Een financiële instelling in Duitsland zal kijken of je een Duits woonadres hebt. Indien je woont in Duitsland zal een Duitse bank veel eerder een krediet verstrekken. Daarnaast is het ook mogelijk om geld te lenen in Duitsland als je partner een Duitse(r) is. Je partner dient dan de lening aan te vragen via een officiële instelling in Duitsland. Tot slot kun je in aanmerking komen door een salaris te ontvangen van een Duits bedrijf. Financiële instellingen verstrekken eerder een krediet wanneer ze een beschikken over een Duitstalig loonstrookje.


Hypotheek in Duitsland

Een hypotheek afsluiten in Duitsland is voor Nederlanders gunstiger in verband met de lagere hypotheekrente. Voor mensen die rondom de grens van Duitsland wonen is een hypotheek in Duitsland de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn verschillende intermediairs op de markt actief die een zogenaamde Duitse Hypotheek aanbieden. De Duitse hypotheek is goedkoper en kent dezelfde voordelen als een ‘gewone’ Nederlandse hypotheek. Je komt echter in de meeste gevallen alleen in aanmerking als je rondom de grens van Duitsland woont. Daarnaast zijn Duitse banken niet bereid om 100 procent van de woningwaarde te financieren. Duitse banken gaan, in tegenstelling tot in Nederlandse banken, vrijwel nooit hoger dan 80 procent financiering van de woning. Zo is het alleen mogelijk om een hypotheek af te sluiten als je zelf over voldoende financiële middelen beschikt.

De allergoedkoopste lening

Leningen oversluiten?

Sluit je lening(en) over en leen eventueel bij. Oversluiten = besparen!